Productfilter
Roland

Roland RD-64

De RD-64 is uitgerust met de vermaarde SuperNATURAL Piano-klankbron van Roland – zo weet je meteen dat het pianogeluid staat als een huis. Ook de elektrische piano’s zijn trouwens op de expressieve SuperNATURAL-technologie gebaseerd. Het voordeel van deze technologie zijn de enorme dynamische bandbreedte en de traploze volume- en klankkleurvariaties, die muzikanten met professionele ambities gewoon verwachten. Daarnaast bevat het instrument clavi- en orgelklanken, zodat u vaak geen bijkomende instrumenten hoeft mee te sjouwen.

“Ivory Feel”-G-klavier

Het nieuw ontwikkelde “Ivory Feel”-G-klavier met 64 toetsen combineert Rolands meest geavanceerde sensor- en drukpuntmechanisme met de bekende “Ivory Feel”-voordelen. Qua toucher is er geen verschil met de respons van onze 88-toetsen-piano’s: de bovenlaag van de toetsen heeft dezelfde vochtigheidsabsorberende kenmerken als toetsen van écht ivoor en ebbenhout. De combinatie van een uitmuntende SuperNATURAL Piano-klankbron met een muzikaal reagerend klavier maakt de RD-64 tot een instrument dat eigenlijk in een veel hogere prijsklasse thuishoort.

Effecten en nog veel meer

De effectsectie omvat een hoogwaardige stereogalm evenals een EFX 1- en EFX 2-processor met telkens algoritmes, die perfect bij de klankcategorieën van de RD-64 passen. Een paar voorbeelden zijn: enhancer en simulatie van de demperresonantie voor vleugelklanken, tremolo en chorus voor elektrische piano’s enz., die met vast toegewezen knoppen kunnen worden in- en uitgeschakeld. Voor de orgelklanken is er natuurlijk een Rotary-effect dat niet alleen kan worden in-/uitgeschakeld maar waarvan je tevens de snelheid kunt wijzigen. Voor eventuele klankcorrecties kun je een beroep doen op de 2-bands EQ, die via vast toegewezen regelaars kan worden ingesteld. Op de RCA-ingang (stereo) kan een player of een andere signaalbron worden aangesloten, zodat je geen mixer meer nodig hebt.

Geavanceerde controlefuncties

In de Controller-mode* fungeert de RD-64 als krachtig masterklavier met toewijsbare regelaars en knoppen, een pitchbend-/modulatiehandel en een D-BEAM voor het aansturen van synthesizers, modules en andere instrumenten. Wie de SuperNATURAL-knop activeert, heeft zelfs toegang tot de geavanceerde SuperNATURAL-functies van o.m. de INTEGRA-7 module en de JUPITER-80/50 synthesizers.
* In de Controller-mode is de klankbron van de RD-64 niet beschikbaar.

Muziekproducties met een iPad

Het aantal muziek-apps groeit zo snel dat steeds meer muzikanten hun iPad voor het voorbereiden van demo’s en zelfs heuse muziekproducties gebruiken. Daarom kan de RD-64 op de iPad Camera Connection Kit van Apple worden aangesloten en dus als hoogwaardig masterklavier voor je tablet dienen.De RD-64 is uitgerust met de vermaarde SuperNATURAL Piano-klankbron van Roland – zo weet je meteen dat het pianogeluid staat als een huis. Ook de elektrische piano’s zijn trouwens op de expressieve SuperNATURAL-technologie gebaseerd. Het voordeel van deze technologie zijn de enorme dynamische bandbreedte en de traploze volume- en klankkleurvariaties, die muzikanten met professionele ambities gewoon verwachten. Daarnaast bevat het instrument clavi- en orgelklanken, zodat u vaak geen bijkomende instrumenten hoeft mee te sjouwen.

 


Geïnteresseerd in dit instrument?
Kom langs voor een demonstratie in alle rust of vraag meer info!

Laat uw gegevens na en wij contacteren u zo snel mogelijk met een pasklaar antwoord en speelklaar instrument.

Voornaam (*) Naam (*) E-mail (*) Telefoon (*) Woonplaats (*) Vraag (*)


Muzikanten gezocht