Productfilter
Roland

Roland FR-18 diatonic RD

Roland FR-18 : 12 diatonische accordeons in één instrument

Eindelijk één instrument dat kan klinken zoals alle belangrijke diatonische accordeonfamilies. Net zo leuk is trouwens dat u in eender welke toonaard kunt spelen en kunt kiezen uit verschillende knoppenconfiguraties (“tabulaturen”) voor de linker- en rechterhand. Eén perfect afgewerkt en klinkend instrument voor al uw optredens en studiosessies! De FR-18 diatonic bevat trouwens ook meer dan alleen accordeongeluiden, zo onder meer kopers, exotische instrumenten, percussie, orgel, strijkers enz. Verder zijn er User Set-geheugens waarin u andere klanken en instellingen kunt laden om ze vervolgens via de registers te kunnen selecteren.

Tabulaturen

Op de FR-18 diatonic kunt u kiezen uit 12 “tabulaturen”, d.w.z. noot- of akkoordtoewijzingen aan de knoppen, zodat u met dit ene instrument alle nummers kunt spelen. Een gratis programma voor PC/Mac laat u zelfs toe uw eigen toewijzingen te programmeren (zie de website). Als u dus nieuwe dingen wilt uitproberen, programmeert u ze gewoon en laadt u de instellingen vervolgens in uw FR-18 diatonic. Dankzij de USB-poort kunt u uw instellingen bovendien niet alleen altijd op zak hebben, maar bovendien met uw computer openen en eventueel bewerken.

Ziet er blits uit en weegt bijna niets

De FR-18 diatonic bevindt zich in een verrassend lichte behuizing zonder luidsprekers. Dit maakt hem tot een spaarzaam instrument dat trouwens op batterijen werkt, die tot lang na de bisnummers meegaan. De afwerking van dit instrument past bij elk kader, of u nu een “coole” of eerder een “klassieke” look verkiest. Het vel achter de traforokap kan trouwens worden vervangen, wat al een belangrijke invloed op de look heeft. Indien gewenst, kunt u een eigen vel voorbereiden om uw instrument een uniek tintje te geven.

Pst, niet storen…

De FR-18 diatonic wordt geleverd met een hoogwaardige oortelefoon, zodat u er meteen na het uitpakken op kunt spelen. Deze aanpak heeft bovendien het voordeel dat niemand hoort wat u speelt – en dat u zelfs in het midden van de nacht een deuntje kunt spelen. Als u dan klaar bent voor uw optreden, kunt u de FR-18 diatonic op een hoogwaardig versterkingssysteem van Roland, zoals de SA-300, aansluiten om de pannen van het dak te spelen


Geïnteresseerd in dit instrument?
Kom langs voor een demonstratie in alle rust of vraag meer info!

Laat uw gegevens na en wij contacteren u zo snel mogelijk met een pasklaar antwoord en speelklaar instrument.

Voornaam (*) Naam (*) E-mail (*) Telefoon (*) Woonplaats (*) Vraag (*)


Muzikanten gezocht