Productfilter
Roland

Roland FP-80

prijs op aanvraag

Digitale stage piano

De bloedmooie FP-80 is de ideale Roland-piano voor muzikanten met een modern interieur, die geen toegevingen willen doen aan de respons of expressiviteit. De SuperNATURAL Piano-technologie zorgt namelijk voor alles wat u van een hoogwaardige akoestische piano verwacht: een accurate en traploze dynamiek, natuurlijk uitstervende noten en een perfecte respons op uw manier van spelen.

Het “Ivory Feel”-S-klavier met drukpuntsimulatie vormt de uiterst muzikale schakel tussen uw emoties en de voortgebrachte noten – het ziet er zelfs uit als het klavier van een vleugel en het absorbeert de vochtigheid van uw vingers zoals echt ivoor.

Dankzij de Acoustic Projection-technologie en de vier ingebouwde luidsprekers klinkt het instrument bovendien uitgesproken organisch en “ruim” – u hoeft maar uw ogen te sluiten om de indruk te hebben dat u aan een concertvleugel zit. Wellicht vindt u ook de “Piano Designer”-functie leuk, omdat u hiermee, via intuïtieve parameters, aan de sound van uw “vleugel” kunt sleutelen.

Professionele klanken en levendige begeleidingen

Wie de FP-80 kiest om alleen of samen met andere muzikanten live te gaan spelen, zal versteld staan van zijn talrijke expressieve klanken. Van een stagepiano verwacht u uiteraard niet alleen prachtige akoestische vleugels, maar ook elektrische piano’s (die dankzij de SuperNATURAL-technologie ongelooflijk “vintage” klinken), orgels, synthesizers en nog veel meer. Zelfs op grote podia bewijst de Acoustic Projection-technologie haar nut voor de pianist zelf, die dankzij de driedimensionale weergave meteen in de juiste sfeer komt. Het instrument bevat tevens een automatische begeleidingsfunctie, die u voor uw solo’s of voor meer plezier tijdens uw vingeroefeningen thuis kunt gebruiken. De akkoordherkenning van deze functie is niet alleen erg intelligent, maar werkt bovendien over het hele klavier, zodat uw vingers vrij hun gang kunnen gaan. Entertainers kunnen zelfs een microfoon op het instrument aansluiten en gebruik maken van een kooreffect dat via de op het klavier gespeelde noten wordt aangestuurd.

Digitale voordelen voor studenten en componisten

De digitale technologie van de FP-80 biedt talrijke voordelen voor studenten of hobbymuzikanten, die aan hun techniek willen werken. Het meest voor de hand liggende voordeel is de mogelijkheid om met een hoofdtelefoon te werken, zodat u tijdens het spelen naar niemand hoeft om te kijken. De “Rhythm”-begeleidingen zorgen niet alleen voor een leuke oefensfeer, maar helpen u tevens in de maat te spelen. De “Chord Pattern”-functie is dan weer bedoeld als automatische akkoordbegeleiding voor uw improvisaties of het uitzoeken van nieuwe solo’s. Door een USB-datadrager aan te sluiten kunt u zelfs audiobestanden (WAV) als begeleidingen gebruiken. Ook hiervoor zijn er verschillende handige functies: transpositie van het audiomateriaal, wijziging van het tempo, onderdrukken van de zang- of solopartij met de “Center Cancel”-functie en de mogelijkheid uw spel –met begeleiding– in de vorm van audiobestanden op te nemen. SMF-bestanden, die zich op een USB-datadrager bevinden, kunnen eveneens worden afgespeeld.

Kooreffect en ‘Air Recorder’ voor nóg meer muziekvertier

Ondanks alle knappe ingebouwde functies staat de FP-80 open voor nog meer toepassingen: u kunt er bijvoorbeeld een microfoon op aansluiten om uw familie of vrienden de kans te geven mee te zingen, terwijl u speelt. En let dan maar eens op de ongelovige blikken, wanneer de stem plots door een heus koortje wordt begeleid… Door een USB-geheugenstick aan te sluiten kunt u uw spel en de zangpartij in de vorm van audiobestanden opnemen, die u –op uw computer– op een CD kunt branden of via internet naar uw fans kunt mailen. Via de optionele USB–WiFi-adapter WNA1100-RL en het “Roland Wireless Connect”-protocol kan de FP-80 zelfs met iOS-apparaten van Apple communiceren. Met de gratis “Air Recorder” app kunt u bijvoorbeeld de muziek in uw iPhone, iPad of iPod touch als begeleiding gebruiken en uw spel –samen met deze begeleiding– opnemen


Geïnteresseerd in dit instrument?
Kom langs voor een demonstratie in alle rust of vraag meer info!

Laat uw gegevens na en wij contacteren u zo snel mogelijk met een pasklaar antwoord en speelklaar instrument.

Voornaam (*) Naam (*) E-mail (*) Telefoon (*) Woonplaats (*) Vraag (*)


Muzikanten gezocht